Viimeisimmät päivitykset
Oct
11
Zoner sähköpostipalvelussa ongelma
Lähettänyt Jarkko Karvinen on 11 October 2017 01:36 PM

Päivitetty kl. 16:55: Palvelut siirretty toiselle palvelimelle ja ovat taas normaalisti käytettävissä.

Päivitetty kl. 15:05: Palvelussa uudelleen ongelmaa, vaikuttaa, että isäntäkoneella on jotain rautavikaa. Selvittelemme tilannetta ja päivitämme siitä tietoja tänne.

Päivitetty kl. 14:05: Ongelma saatu korjattu ja myös viestien lähetys toimii.

Hetken aikaa voi olla hivenen hitaampaa lähetys, koska palvelimella normaalia enemmän kuormitusta.

Zoner sähköpostipalvelussa on havaittu ongelma Ke 11.10.2017 kl 12:35 ja huomattu, että viestin lähetys/vastaanotto ei toimi.

Viestin vastaanotto on saatu toimimaan, mutta palvelusta ei lähde vielä viestit ulos.

Selvittelemme ongelmaa ja pyrimme saamaan palvelun pikaisesti kuntoon.

Pahoittelemme häiriötä palvelussa.

Lue lisää »

Sep
28
www11, www12 ja www13 palvelimien huoltokatko La 14.10.2017
Lähettänyt Jarkko Karvinen on 28 September 2017 01:50 PM

Katkos koskee vain palvelimia www11, www12, ja www13.

Huoltokatko alkaa lauantai-iltana 14.10.2017 kello 22.00 ja palveluiden pitäisi olla takaisin toiminnassa sunnuntai-aamuna kello 10.00 mennessä.

Mikäli huollossa tulee ongelmia ja aikataulu ei pidä, tiedotamme tästä erikseen tukisivustollamme: tuki.zoner.fi

Mitä päivityksessä tehdään?
Päivityksessä asiakkaidemme palvelut siirretään uudemmalle, tehokkaammalle palvelinlaitteelle, joka näkyy positiivisesti myös sivustojen suorituskyvyssä.

Huolto aiheuttaa käyttökatkoksen palveluissa kyseisen palvelimen kotisivutilan ja sähköpostien osalta. Katkoksen aikana saapuvat sähköpostit jäävät talteen ja toimitetaan perille katkoksen jälkeen. (käyttökatkos ei vaikuta muihin palveluihin/käyttäjiin)

Tiedotamme tästä myös erikseen kyseisten palvelimien asiakkaita sähköpostitse.

Pahoittelemme katkoksesta aiheutuvaa häiriötä!

Lue lisää »

Sep
25
Ongelmia palvelimilla www10 – www20
Lähettänyt Jarkko Karvinen on 25 September 2017 10:44 AM

Päivitetty 25.9. kl 14:00

Ongelmat saatu korjattua puolen päivän jälkeen, mutta tämä vaati PHP7.0 version käyttöönoton, etukäteen ilmoitetun 7.1 sijaan.

Myös Installatron ja palvelimen oma webmail-sovellus korjattu.

Seuraamme edelleen tilannetta ja selvittelemme ongelmien syytä tarkemmin.

PHP-päivitysten jälkeen (tehty viime yönä 00:00- 07:00) kyseisillä palvelimilla huomattu tänään aamupäivällä ongelmia palveluiden toiminnassa.

Palvelimilla ei ole fyysistä ongelmaa, vaan kyseessä on palvelun pystyssä pysyminen, joka on jouduttu uudelleen käynnistämään useammalla palvelimella tämän aamupäivän aikana.

HUOM! Osalla käyttäjistä voi olla ongelmana PHP-version yhteensopivuus, jos sivusto ei tue uutta PHP7.1 versiota, olemme siitä tiedottaneet jo aikasemmin:

https://www.zoner.fi/php-7-kattava-info-php-paivityksesta/

Ongelma siis koskee ainoastaan sivustojen toimintaa, sähköpostit toimivat normaalisti.

Ongelmaa selvitetään ja pyrimme saamaan asian mahdollisimman pikaisesti korjattua.

Päivitämme myös tänne tietoa asian edistymisestä.

Pahoittelemme palveluissa aiheutuneita katkoksia.

Lue lisää »

Sep
18
Webhotellipalvelimien PHP-päivitykset
Lähettänyt Jarkko Karvinen on 18 September 2017 12:40 PM

Päivitetty 25.9. kl 15:30

MUUTOKSIA AIKATAULUUN:

• www21 – www28: Ti 26.9. klo 00.01 – 07.00 päivitys siirtyy To 28.9. kl 00:01 - 07:00
  • www29 – www38: Ke: 27.9. klo 00.01 – 07.00 ( Tähän ei tule muutoksia, eli alkuperäinen aikataulu pitää paikkansa)

Tuo sen takia, koska ensimmäisissa päivityksissä tuli odottamattomia ongelmia ja tilanteen selvittämiseksi ei ensi yönä päivitetä vielä mitään.

Myöskin tulemme ottamaan käyttöön PHP7.0 etukäteen ilmoitetun PHP7.1 sijasta, koska ongelmat liittyivät tuohon 7.1 versioon.

Pahoittelemme muutoksista aiheutuvaa vaivaa.

Zonerin webhotellipalvelimilla toteutetaan isompi PHP-päivitys, kun 5.6 versiosta päivitetään PHP 7.1 -versioon.

PHP-päivitysten aikataulu

PHP-päivitys suoritetaan palvelimilla seuraavasti.

• www10 – www20: Ma 25.9. klo 00.01 – 07.00
  • www21 – www28: Ti 26.9. klo 00.01 – 07.00
  • www29 – www38: Ke: 27.9. klo 00.01 – 07.00

Päivityksestä aiheutuu noin puolen tunnin katkos per palvelin kotisivutilan ja sähköpostien osalta. Katkoksen aikana tulleet sähköpostit säilyvät palvelimilla ja toimitetaan perille katkoksen jälkeen.

Mahdollisista poikkeuksista aikatauluihin ilmoitetaan tukisivustollamme: tuki.zoner.fi

Lisätietoja päivityksestä: https://www.zoner.fi/php-7-kattava-info-php-paivityksesta/

Tuolta löytyy mm. tietoa, jos on tarve ottaa päivityksen jälkeen vanha PHP-versio käyttöön, jos sivut eivät tue vielä uutta PHP7.1 versiota.

Olemme tästä tiedottaneet webhotelliasiakkaitamme kuun alussa jo sähköpostitsekin ja tulemme vielä muistuttamaan uudestaan ennen päivitystä.

Lue lisää »

Sep
5
www26 ja www27 palvelimien huoltokatko La 23.9.2017
Lähettänyt Jarkko Karvinen on 05 September 2017 01:48 PM

Katkos koskee vain palvelimia www26 ja www27.

Huoltokatko alkaa lauantai-iltana 23.9.2017 kello 22.00 ja palveluiden pitäisi olla takaisin toiminnassa sunnuntai-aamuna kello 10.00 mennessä.

Mikäli huollossa tulee ongelmia ja aikataulu ei pidä, tiedotamme tästä erikseen tukisivustollamme: tuki.zoner.fi

Mitä päivityksessä tehdään?
Päivityksessä asiakkaidemme palvelut siirretään uudemmalle, tehokkaammalle palvelinlaitteelle, joka näkyy positiivisesti myös sivustojen suorituskyvyssä.

Huolto aiheuttaa käyttökatkoksen palveluissa kyseisen palvelimen kotisivutilan ja sähköpostien osalta. Katkoksen aikana saapuvat sähköpostit jäävät talteen ja toimitetaan perille katkoksen jälkeen. (käyttökatkos ei vaikuta muihin palveluihin/käyttäjiin)

Tiedotamme tästä myös erikseen kyseisten palvelimien asiakkaita sähköpostitse.

Pahoittelemme katkoksesta aiheutuvaa häiriötä!

Lue lisää »