Viimeisimmät päivitykset
Dec
12
Webhotellipalvelinten www32, www33 ja www34 huoltokatko 28.12.2017
Lähettänyt Jarkko Karvinen on 12 December 2017 02:45 PM

Palvelimen huoltokatko To 28.12.2017

Katkos koskee palvelimia www32, www33, www34

Huoltokatko alkaa torstai-iltana 28.12.2017 kello 22.00 ja palvelut ovat takaisin toiminnassa perjantai-aamuna kello 09.00 mennessä.

Mikäli huollossa tulee ongelmia ja aikataulu ei pidä, tiedotamme tästä erikseen tukisivustollamme: tuki.zoner.fi. Zonerin asiakaspalvelu on myös perjantaina normaalisti tavoitettavissa 08-18 välillä.

Mitä päivityksessä tehdään?
Päivityksessä asiakkaidemme palvelut siirretään uuteen vikasietoiseen pilviympäristöön.

Mitä katkos aiheuttaa?

Huolto aiheuttaa käyttökatkoksen kyseisen palvelimen kotisivutilan ja sähköpostien osalta. Katkoksen aikana saapuvat sähköpostit jäävät talteen ja toimitetaan perille katkoksen jälkeen.

Käyttökatkos ei vaikuta esimerkiksi nimipalvelinten toimintaan, joskin DNS-hallintaa ei voi katkoksen aikana käyttää.

Olemme tiedottaneet vielä erikseen sähköpostitse kyseisten palvelimien asiakkaitamme ja pyytäneet, että Jälleenmyyjät tiedottavat omia asiakkaitaan katkoksesta.

Pahoittelemme katkoksesta aiheutuvaa häiriötä.

Lue lisää »

Oct
25
Webhotellipalvelinten huoltokatkoja 11.11.2017 ja 02.12.2017
Lähettänyt Juuso Kataja on 25 October 2017 01:52 PM

Päivitetty 4.12. kl 7:50:

Palvelimen www31 siirto saatu eilen valmiiksi kl 16:25

Päivitetty 3.12. kl 14:50:

Palvelimen www29 siirto saatu valmiiksi kl 14:40

Palvelimen www30 siirto saatu valmiiksi 14:50

Palvelimen www31 siirto on vielä kesken.

Päivitetty 3.12. kl 12:40: Valitettavasti arvio palvelimien www29, www30, www31 siirron valmistumisesta venyy edelleen, uusi arvio on, että siirto saataisiin valmiiksi kl 15 mennessä. Pahoittelemme katkoksesta aiheuvaa häiriötä, ja että katkos on pitkittynyt alkuperäisestä arviosta.

Päivitetty 3.12. kl 9:40: Palvelimien www29,www30,wwww31 siirrossa tulleiden ongelmien takia huoltokatko pitenee, uusi arvio valmistumisajasta kl. 13:00. Pahoittelemme katkosta aiheutuvaa häiriötä.

Tiedotus tulevista huoltokatkoista webhotellipalvelimilla.

11.11.2017 Katkos palvelimilla www23, www24, ja www25

Huoltokatko alkaa lauantai-iltana 11.11.2017 kello 22.00 ja palveluiden pitäisi olla takaisin toiminnassa sunnuntai-aamuna kello 10.00 mennessä.

02.12.2017 Katkos palvelimilla www29, www30, ja www31

Huoltokatko alkaa lauantai-iltana 02.12.2017 kello 22.00 ja palveluiden pitäisi olla takaisin toiminnassa sunnuntai-aamuna kello 10.00 mennessä.

Mikäli huolloissa tulee ongelmia ja aikataulu ei pidä, tiedotamme tästä erikseen tällä tukisivustollamme.

Mitä päivityksessä tehdään?
Päivityksessä asiakkaidemme palvelut siirretään uudemmalle, tehokkaammalle palvelinlaitteelle, joka näkyy positiivisesti myös sivustojen suorituskyvyssä.

Huolto aiheuttaa käyttökatkoksen palveluissa kyseisen palvelimen kotisivutilan ja sähköpostien osalta. Katkoksen aikana saapuvat sähköpostit jäävät talteen ja toimitetaan perille katkoksen jälkeen. (käyttökatkos ei vaikuta muihin palveluihin/käyttäjiin)

Tiedotamme tästä myös erikseen kyseisten palvelimien asiakkaita sähköpostitse.

Pahoittelemme katkoksesta aiheutuvaa häiriötä!

Lue lisää »

Oct
11
Zoner sähköpostipalvelussa ongelma
Lähettänyt Jarkko Karvinen on 11 October 2017 01:36 PM

Päivitetty kl. 16:55: Palvelut siirretty toiselle palvelimelle ja ovat taas normaalisti käytettävissä.

Päivitetty kl. 15:05: Palvelussa uudelleen ongelmaa, vaikuttaa, että isäntäkoneella on jotain rautavikaa. Selvittelemme tilannetta ja päivitämme siitä tietoja tänne.

Päivitetty kl. 14:05: Ongelma saatu korjattu ja myös viestien lähetys toimii.

Hetken aikaa voi olla hivenen hitaampaa lähetys, koska palvelimella normaalia enemmän kuormitusta.

Zoner sähköpostipalvelussa on havaittu ongelma Ke 11.10.2017 kl 12:35 ja huomattu, että viestin lähetys/vastaanotto ei toimi.

Viestin vastaanotto on saatu toimimaan, mutta palvelusta ei lähde vielä viestit ulos.

Selvittelemme ongelmaa ja pyrimme saamaan palvelun pikaisesti kuntoon.

Pahoittelemme häiriötä palvelussa.

Lue lisää »

Sep
28
www11, www12 ja www13 palvelimien huoltokatko La 14.10.2017
Lähettänyt Jarkko Karvinen on 28 September 2017 01:50 PM

Katkos koskee vain palvelimia www11, www12, ja www13.

Huoltokatko alkaa lauantai-iltana 14.10.2017 kello 22.00 ja palveluiden pitäisi olla takaisin toiminnassa sunnuntai-aamuna kello 10.00 mennessä.

Mikäli huollossa tulee ongelmia ja aikataulu ei pidä, tiedotamme tästä erikseen tukisivustollamme: tuki.zoner.fi

Mitä päivityksessä tehdään?
Päivityksessä asiakkaidemme palvelut siirretään uudemmalle, tehokkaammalle palvelinlaitteelle, joka näkyy positiivisesti myös sivustojen suorituskyvyssä.

Huolto aiheuttaa käyttökatkoksen palveluissa kyseisen palvelimen kotisivutilan ja sähköpostien osalta. Katkoksen aikana saapuvat sähköpostit jäävät talteen ja toimitetaan perille katkoksen jälkeen. (käyttökatkos ei vaikuta muihin palveluihin/käyttäjiin)

Tiedotamme tästä myös erikseen kyseisten palvelimien asiakkaita sähköpostitse.

Pahoittelemme katkoksesta aiheutuvaa häiriötä!

Lue lisää »

Sep
25
Ongelmia palvelimilla www10 – www20
Lähettänyt Jarkko Karvinen on 25 September 2017 10:44 AM

Päivitetty 25.9. kl 14:00

Ongelmat saatu korjattua puolen päivän jälkeen, mutta tämä vaati PHP7.0 version käyttöönoton, etukäteen ilmoitetun 7.1 sijaan.

Myös Installatron ja palvelimen oma webmail-sovellus korjattu.

Seuraamme edelleen tilannetta ja selvittelemme ongelmien syytä tarkemmin.

PHP-päivitysten jälkeen (tehty viime yönä 00:00- 07:00) kyseisillä palvelimilla huomattu tänään aamupäivällä ongelmia palveluiden toiminnassa.

Palvelimilla ei ole fyysistä ongelmaa, vaan kyseessä on palvelun pystyssä pysyminen, joka on jouduttu uudelleen käynnistämään useammalla palvelimella tämän aamupäivän aikana.

HUOM! Osalla käyttäjistä voi olla ongelmana PHP-version yhteensopivuus, jos sivusto ei tue uutta PHP7.1 versiota, olemme siitä tiedottaneet jo aikasemmin:

https://www.zoner.fi/php-7-kattava-info-php-paivityksesta/

Ongelma siis koskee ainoastaan sivustojen toimintaa, sähköpostit toimivat normaalisti.

Ongelmaa selvitetään ja pyrimme saamaan asian mahdollisimman pikaisesti korjattua.

Päivitämme myös tänne tietoa asian edistymisestä.

Pahoittelemme palveluissa aiheutuneita katkoksia.

Lue lisää »