Sähköpostitilien asetukset
Lähettänyt Toni Claren on 21 January 2013 08:10 AM

Sähköpostin asetukset

Saapuvan postin palvelinmail.zoner.fi
Lähtevän postin palvelinmail.zoner.fi
ProtokollaPOP3 tai IMAP
SSL-suojausKyllä
Palvelin edellyttää kirjautumistaKyllä
Käyttäjätunnusmatti.meikalainen@yritys.fi

Portit

Käyttötapa POP3 IMAP4
lähtevä posti 587  587
lähtevä posti SSL 465 465
saapuva posti 110 143
saapuva posti SSL 995 993

Palvelun hallinnointi

Sähköpostiosoitteiden luonti ja hallinnointi tapahtuu webhotellin hallintapaneelin kautta, johon löytyy ohjeet täältä.

Protokollien erot:

IMAP säilyttää viestit palvelimella ja tukee palvelimella olevia hakemistoja, eli viestit voidaan järjestellä eri hakemistoihin. IMAP:n avulla palvelimella oleviin sähköpostiviesteihin voidaan päästä käsiksi useilta eri koneilta, kunhan vain käytetty sähköpostiohjelma tukee sitä.

POP3-protokolla kopioi ensin kaikki viestit palvelimelta sille koneelle, josta yhteys on otettu. Samalla viestit hävitetään palvelimelta (ellei toisin määrätä). POP-protokollan etuna on, että siinä ei rasiteta palvelimen resursseja, eikä yhteyttä tarvitse pitää päällä viestien käsittelyssä.

Webmail

Webmailin avulla voit lukea ja lähettää sähköposteja käyttäen Internet-selainta. Voit ottaa yhteyden webmailiin millä tahansa nykyisellä webselaimella (Firefox, IE, Safari, Opera). Webmailia pystyy käyttämään myös älypuhelimilla tai tableteilla. Kirjautuminen palveluun tapahtuu käyttäjätunnuksella (sähköpostiosoite) ja omalla salasanalla (jos olet hävittänyt salasanan, voit vaihtaa sen webhotellin hallintapaneelista). Webmail ohjelmistona käytämme Horde-sovellusta.

Webmail löytyy osoitteesta: http://webmail.zoner.fi TAI  https://webmail.zoner.fi.

(48 ääntä)