Clovershop ja php 5.4 yhteensopivuus
Lähettänyt Juha Ahola on 26 August 2013 11:15 AM

Clovershop verkkokauppa on pienillä muutoksilla PhP 5.4 yhteensopiva. Alta löydätte ohjeet tarvittaviin muokkauksiin.

1) Avaa Clover Shopin kaikki PHP-tiedostot yhtä aikaa tekstieditorissa, kuten Notepad++.

2) Etsi kaikki htmlspecialchars-funktiot. Niiden käyttö edellyttää jatkossa tämän tyyppistä käskyä, esim:
htmlspecialchars ($u['product_name'], ENT_QUOTES, "ISO-8859-1")
Ennen riitti näin:
htmlspecialchars ($u['product_name'])
Tee vastaavat muutokset kaikkii kohtiin.

3) Etsi kaikki htmlentities-funktiot ja tee niihin vastaavat muutokset. Jatkossa tämäntyyppisesti:
htmlentities ($u['product_description'], ENT_QUOTES, "ISO-8859-1")
Ennen riitti näin:
htmlentities ($u['product_description'])
Näitä löytyy vain suomen_verkkomaksut.php:stä.

Kohtien 2 ja 3 tekeminen kestää vain noin 20-30 minuuttia ja on hiiriharjoittelua: tätä liitetään leikepöydältä jälkimmäisen hakasulkeen perään:
, ENT_QUOTES, "ISO-8859-1"

Huomioikaa, ettei muutos onnistu helposti automaattisella etsi&korvaa -menetelmällä, koska sulkujen sisällä olevan muuttujan nimi vaihtuu.

Muutettavia PHP-tiedostoja on noin 6-12 kpl ohjelmistojulkaisusta riippuen.