Microsoft Office365 nimipalvelin määritykset
Lähettänyt Juha Ahola on 23 May 2014 10:20 AM

Office365 käyttöönotto on kaksivaiheinen prosessi, ensiksi varmistetaan Microsoftille että teillä on verkkotunnuksen hallinta ja toisessa vaiheessa tehdään varsinaiset nimipalvelinmääritykset. Nimipalvelimien ohjauksia pääsette tekemään Webhotellinne hallintapaneelista "DNS Management" kohdan alta

Verkkotunnuksen validointi:

Tämä tapahtuu lisäämällä nimipalvelimille TXT-tietue.

Name Type Value

@ TXT MS=xxxxxx

Nimipalvelinmääritykset:

Seuraavat nimipalvelinmääritykset tarvitaan OFFICE365 käyttöä varten. Esimerkissä on käytetty testi.fi verkkotunnusta, tarkastakaa microsoftin antamista tiedoista oikeaat määritykset
HUOM! pisteet tiettyjen määrityksien perässä on pakolliset, kuten myös lainausmerkit niissä paikoissa mihin ne on esimerkkiin laitettu

Name Type Value

autodiscover CNAME autodiscover.outlook.com.

msoid CNAME clientconfig.microsoftonline-p.net.

@ TXT "v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all"

Mikäli itse kotisivusto toimii Zonerin webhotellissa ja sen kautta lähetetään sähköposteja domainin nimissä, esimerkiksi lomaketoimintojen avulla, tulee tietueeseen lisätä vielä myös Zonerin sähköpostipalvelimet, sallittujen lähettäjien joukkoon. Oikea tietue olisi siis muotoa:

@ TXT "v=spf1 include:spf.protection.outlook.com a:mailscanner01.zoner.fi a:mailscanner02.zoner.fi -all"

Kun ylläolevat määritykset on tehty, voidaan sähköpostit ohjata Microsoftille. Tämä tapahtuu "MX Records" kohdan alta. Poistakaa vanhat määritykset ja lisätkää allaoleva tietue. Lisäksi tulee ottaa valinta pois kohdastsa "Use this server to handle my emails." Kun tämä muutos on tehty alkaa sähköpostit ohjautumaan Microsoftille muutaman tunnin kuluessa.

Name Type Priority Value

testi.fi. MX 0 testi-fi.mail.protection.outlook.com.

Lync:

Jos pakettiinne kuuluu myös Lync palvelu, niin tälle tarvitaan ylinmääräisiä tietueita. Nämä eivät ole pakollisia kaikille.

Name Type Value

_sip._tls SRV 100 1 443 sipdir.online.lync.com.

_sipfederationtls._tcp SRV 100 1 5061 sipfed.online.lync.com.

(8 ääntä)