Spamassasin roskapostinsuodatus
Lähettänyt Toni Claren on 22 January 2013 03:17 PM

Spamassassin suodatinta voi käsin ja/tai directadmin hallintapaneelista muokata lähes rajattomasti. Asetukset tallentuvat käyttäjän kotihakemistoon ./spamassassin hakemiston alle user_pref tiedostoon. User_pref asetuksista tarkemmat tiedot täältä

Oppiva Bayes - suodatin:

Bayes - suodatin kerää tietoa automaattisesti tietyt pisterajat ylittävistä viesteistä (0.1 = oikeaa postia, 12 = roskapostia), mutta sille voi myös kertoa mitkä viestit ovat roskia ja mitkä oikeita jolloin se kerää tiedot myös niistä. Jos opettamista ei suoriteta odottaa spamassaassin kunnes bayes - suodatin on kerännyt yli 200 roskapostia sekä 200 oikeaa postia, jonka jälkeen myös bayes - suodatus otetaan käyttöön. Bayes - suodatin antaa lisäpisteitä vastaanotetulle viestille ja parhaimmillaan juuri nämä lisäpisteet riittävät ylittämään hylkäyskynnyksen.

SA-Learn käskystä tarkemmat tiedot täältä

Bayes suodattimen tiedostojen pienentäminen:

cd /home/user/.spamassassin

# Päivitetään tietokanta ajantasalle manuaalisesti #
sa-learn --force-expire

# Poistetaan vanhat tiedot #
sa-learn --clear

user_prefs asetuksia:

bayes_journal_max_size 102400
bayes_expiry_max_db_size 150000
bayes_auto_expire 1
use_auto_whitelist 0

# use_auto_whitelist 0 #
SpamAssassin has something called auto whitelist, which I've personally found completely useless. In fact, it increases spam levels for me. The SpamAssassin home page has more information about the Auto-Whitelist feature.

Tämän jälkeen voi auto-whitelist tiedoston poistaa