Sähköpostien kopiointi vanhalta palvelintarjoajalta Zonerille
Lähettänyt Juuso Kataja on 22 August 2014 03:03 PM

Zoner tarjoaa sähköpostien kopiointia varten erillistä imapcopy -websovellusta, jonka löydät osoitteesta:
https://imapcopy.zoner.fi/

Imapcopy kopioi yksinkertaisesti viestit yhdestä sähköpostilaatikosta toiseen.

HUOM.

Mikäli olet samalla siirtämässä verkkotunnusta Zonerille, on suositeltavaa luoda sähköpostilaatikot valmiiksi ennen siirtoa ja suorittaa sähköpostien kopiointi vasta 24h siirron aloituksesta.

Näin varmistetaan, että siirron aikana sähköpostiviestit eivät katoa bittiavaruuteen, vaan saapuvat jompaan kumpaan palveluun (joko vanhaan tai uuteen). Kun siirto on 24h päästä valmis. Voidaan vanhat viestit kokonaisuudessaan kopioida uuteen sähköpostilaatikkoon.

Viestin kopiointi kahteen kertaan aiheuttaa sen, että viestit myös löytyvät tuplana sähköpostilaatikosta.

Luo uudet sähköpostilaatikot

a) Jos käytät Webhotellin sähköpostipalveluita:

Luo kaikki haluamasi sähköpostilaatikot valmiiksi Direct Admin -hallintapaneelista.

Katso: Sähköpostilaatikoiden luonti

b) Jos käytät Zoner Sähköposti -palvelua:

Kirjaudu tilillesi oma.zoner.fi osoitteessa ja luo haluamasi sähköpostilaatikot.

Katso: Zoner Sähköpostilaatikon luonti

Sähköpostien kopiointi imapcopy -palvelulla

1. Mene osoitteeseen https://imapcopy.zoner.fi/ ja paina ALOITA

Valitse seuraavaksi kohta joka sopii teidän tapaukseenne.

a) Sähköpostien kopionti vanhasta palvelusta Zonerin Webhotelliin

2. Syötä vanhan palveluntarjoajan sähköpostipalvelimen ja sähköpostilaatikon tiedot kohtaan: Kopioitavan sähköpostin tiedot.

Käyttäjätunnus on usein sähköpostilaatikon osoite kokonaisuudessaan, mutta tämä, kuten muutkin sähköpostilaatikkoa koskevat tiedot, kannattaa varmistaa vanhalta palveluntarjoajaltasi.

3. Syötä uuden, Zonerin Webhotellissa, sijaitsevan sähköpostilaatikkosi tiedot.

Käyttäjätunnus = sähköpostiosoite kokonaisuudesaan.

Syötä sähköpostipalvelin kohtaa webhotellisi palvelimen osoite. Näet palvelimen osoitteen selaimesi osoiteriviltä, kun olet kirjautumassa webhotellin hallintapaneeliin.

Kirjoita osoite muodossa www25.zoner.fi
(jätä etuliite http:// sekä loppuliite :2222 pois. Vaihda numeron tilalle oman palvelimesi numero.)

Syötä puhelinnumerosi, niin saat tekstiviesti-ilmoituksen kun kopiointi on suoritettu loppuun asti.

b) Sähköpostien kopionti vanhasta palvelusta Zoner Sähköpostiin

2. Syötä vanhan palveluntarjoajan sähköpostipalvelimen ja sähköpostilaatikon tiedot kohtaan: Kopioitavan sähköpostin tiedot.

Käyttäjätunnus on usein sähköpostilaatikon osoite kokonaisuudessaan, mutta tämä, kuten muutkin sähköpostilaatikkoa koskevat tiedot, kannattaa varmistaa vanhalta palveluntarjoajaltasi.

3. Syötä uuden, Oma Zonerissa, sijaitsevan sähköpostilaatikkosi tiedot.

Käyttäjätunnus = sähköpostiosoite kokonaisuudesaan.

Syötä sähköpostipalvelin kohtaa posti.zoner.fi

Syötä puhelinnumerosi, niin saat tekstiviesti-ilmoituksen kun kopiointi on suoritettu loppuun asti.

c) Sähköpostien kopionti Zoner webhotellista Zoner Sähköpostiin

2. Syötä sähköpostipalvelin kohtaa webhotellisi palvelimen osoite. Näet palvelimen osoitteen selaimesi osoiteriviltä, kun olet kirjautumassa webhotellin hallintapaneeliin.

Kirjoita osoite muodossa www25.zoner.fi
(jätä etuliite http:// sekä loppuliite :2222 pois. Vaihda numeron tilalle oman palvelimesi numero.)

Käyttäjätunnus = sähköpostiosoite kokonaisuudesaan.

3. Syötä uuden, Zonerin Webhotellissa, sijaitsevan sähköpostilaatikkosi tiedot.

Käyttäjätunnus = sähköpostiosoite kokonaisuudesaan.

Syötä sähköpostipalvelin kohtaa posti.zoner.fi

Syötä puhelinnumerosi, niin saat tekstiviesti-ilmoituksen kun kopiointi on suoritettu loppuun asti.