Google Gmail nimipalvelin määritykset
Lähettänyt Juha Ahola on 21 November 2014 10:40 AM

Gmailin käyttöönotto on kaksivaiheinen prosessi, ensiksi varmistetaan Googlelle että teillä on verkkotunnuksen hallinta ja toisessa vaiheessa tehdään varsinaiset nimipalvelinmääritykset. Nimipalvelimien ohjauksia pääsette tekemään Webhotellinne hallintapaneelista "DNS Management" kohdan alta.

Verkkotunnuksen validointi:

Tämä tapahtuu lisäämällä nimipalvelimille TXT-tietue. Oikein TXT-tietueen saatte Googlelta

Name Type Value

@ TXT google-site-verification=XXXXXX

Nimipalvelinmääritykset:

Kun vahvistus on tehty, voidaan sähköpostit ohjata Googlelle. Tämä tapahtuu "MX Records" kohdan alta. Poistakaa vanhat määritykset ja lisätkää allaoleva tietue. Lisäksi tulee ottaa valinta pois kohdasta "Use this server to handle my emails." Kun tämä muutos on tehty alkaa sähköpostit ohjautumaan Googlelle muutaman tunnin kuluessa. Alla on käytetty esimerkkinä testi.fi verkkotunnusta, korvatkaa se teidän omalla verkkotunnuksella.

Name Type Value

testi.fi. MX 10 ASPMX.L.GOOGLE.COM.
testi.fi. MX 20 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
testi.fi. MX 20 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
testi.fi. MX 30 ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
testi.fi. MX 30 ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM.

(8 ääntä)