Verkkotunnuksen ohjaus Bloggeriin
Lähettänyt Jomi Olkkonen on 01 April 2015 02:00 PM

HUOM! Ennen kuin voitte aloittaa, teillä täytyy olla tilattuna verkkotunnus. Voitte tilata verkkotunnuksen täältä.

1. Mene Bloggeriin, valitse blogisi ja valitse asetusten alta perus. Julkaiseminen alta, valitse ”Määritä blogillesi kolmannen osapuolen URL-osoite”.

2. Kirjoita kenttään verkkotunnuksesi (www. pitää olla verkkotunnuksen alussa) ja paina tallenna.

3. Saat virheilmoituksen ja kaksi CNAME-tietuetta. Näitä CNAME-tietueita tarvitsemme myöhemmin.

4. Jätä Bloggeri auki ja mene osoitteeseen oma.zoner.fi. Kirjaudu sisään Oma Zoner -tunnuksillasi.

5. Valitaan yläpalkista "verkkotunnukset".

6. Valitaan verkkotunnus, johon halutaan tehdä muutoksia.

7. Valitaan kuvassa näkyvä tietueet ja painetaan ”Poista valitut”. Kun tietueet on poistettu, valitaan "Lisää tietue".

8. Täytetään 3. kohdassa saaduilla tiedoilla:

Nimi: www

Tyyppi: CNAME

Sisältö: ghs.google.com

Muihin kohtiin ei tarvitse lisätä mitään.

Kun tiedot on täytetty painetaan ”Tallenna”

9. Lisätään toinen tietue. Esimerkkitapauksessa tiedot tulisivat näin:

Nimi: fmmzw4euwmvc

Tyyppi: CNAME

Sisältö: gv-7425onfyvtpio4.dv.googlehosted.com

Kun tiedot on täytetty painetaan ”Tallenna”

10. Nyt täytyy lisätä vielä neljä A-tietuetta, jotta verkkotunnus toimisi myös ilman www-alkua.

Nimi: @

Tyyppu: A

Sisältö: 216.239.32.21

Kun tiedot on täytetty painetaan ”Tallenna”.

Sama tehdään myös seuraaville IP-osoitteille:

216.239.34.21

216.239.36.21

216.239.38.21

11. Lopuksi painetaan ”Suorita muutokset”.

12. Nyt täytyy odottaa pari tuntia, että DNS-määritykset päivittyvät.

13. Mennään takaisin Bloggeriin ja toistetaan ohjeen alussa olevat vaiheet 1 ja 2. Nyt verkkotunnuksen lisääminen pitäisi mennä virheittä läpi.

14. Jos osoite ei toimi ilman www-etuliitettä, vaan vie Googlen virhesivulle, valitaan kohta 'Uudelleenohjaa testizoner.fi kohteeseen www.testizoner.fi'.

Verkkotunnuksen liikenne alkaa ohjautua blogiisi 24 tunnin kuluessa.

(14 ääntä)