MX-tietueiden määritykset, kun sähköposti toimii ulkopuolisessa palvelussa.
Lähettänyt Jomi Olkkonen on 16 April 2015 10:23 AM

Mikäli webhotellissa määritetyllä verkkotunnuksella käytetään sähköpostipalveluita webhotellin ulkopuolisessa palvelussa, kuten Office365, vanhan palveluntarjoajaja yms., täytyy webhotellin asetuksia määrittää näiden mukaisesti. Muussa tapauksessa osa sähköposteista voi jäädä tulematta perille.

Tämä ohje käsittelee yleispätevästi nimipalvelinmääritysten tekoa. Täältä löydät tarkemmat ohjeet Gmail ja Office365 sähköpostipalveluita varten.

1. Kirjaudu webhotellin hallintapaneeliin ja valitse E-mail Management alta "MX-Records"

2. Poistetaan oletuksena tulevat Zonerin MX-tietueet:
10 mailscanner01.zoner.fi.
10 mailscanner02.zoner.fi.

Valitse näiden perästä raksi ruutuun, kohdasta Select, jonka jälkeen paina nappia Delete Selected.

MX-tietueiden poisto

3. Lisää todellisen sähköpostipalvelun MX-tietueet. Oikeat tietueet saat sähköpostipalveluntarjoajaltasi.

Tietueet lisätään kohdasta Add Another MX record.

Vasemman puoleiseen kenttään tulee käyttämäsi verkkotunnus, joka päättyy . merkkiin Esimerkiksi: domaintestaus.com.

Pudotusvalikosta valitaan tietueen prioriteetti, eli numeraalinen tärkeysjärjestys. Itse numeron ei tarvitse olla sama, kuin sähköpostipalveluntarjoajasi ohjeessa, mutta mikäli käytössä on useita eri mx-tietueita, niiden arvojärjestyksen täytyy olla oikein. Järjestys ilmaistaan muodossa pienin numero = järjestyksessä ensisijainen.

Oikealla olevaan kenttään määritetään varsinainen sähköpostipalvelun tietue, jonka myös täytyy päättyä . merkkiin.

MX-tietueen lisäys

4. Poista käytöstä "Local Mail Server" täppä. Mikäli sähköpostit toimivat kyseisellä hetkellä aktiivisesti webhotellissamme, kannattaa täppä poistaa vasta muutaman tunnin kuluttua kaikkien asetusten teon jälkeen. Jos täpän ottaa pois ennen kuin asetukset tulevat voimaan jäävät viestit bittiavaruuteen, eivätkä tule perille kumpaankaan sähköpostipalveluun.

Huom. Seuraavat kohdat koskevat vain, mikäli käyttämäsi sähköpostipalvelu tarvitsee myös muiden tietueiden määrityksiä verkkotunnukselle.

5. Mennään Your Account alta "DNS Management"

6. Tänne lisätään tarvittavat TXT, CNAME (Office365) ja SRV (Lync) tietueet. Nämäkin tiedot saat uudelta palveluntarjoajalta.

Lisätietoja DNS-hallinnasta löydät seuraavasta kirjoituksestamme:
https://www.zoner.fi/nimipalvelimet-dns-hallinta-ja-dns-tietueet-dns-hallinnan-lyhyt-oppimaara/