Sähköpostin siirto Zonerilta muualle
Lähettänyt Jomi Olkkonen on 16 April 2015 10:23 AM

Tämä ohje käsittelee yleispätevästi nimipalvelin määritysten tekoa. Täältä löytyvät tarkat ohjeet Gmail ja Office365.

1. Kirjaudu webhotellin hallintapaneeliin ja valitse E-mail Management alta "MX-Records"

2. Poistetaan Zonerin MX-tietueet ja lisätään uudet MX-tietueet. Uudet tietueet saat uudelta palveluntarjoajalta.

"Local Mail Server" täppä kannattaa poistaa vasta muutaman tunnin kuluttua kaikkien asetusten teon jälkeen. Jos täpän ottaa pois ennen kuin asetukset tulevat voimaan jäävät viestit bittiavaruuteen, eivätkä tule perille kumpaankaan sähköpostipalveluun.

3. Mennään Your Account alta "DNS Management"

4. Tänne lisätään tarvittavat TXT, CNAME (Office365) ja SRV (Lync) tietueet. Nämäkin tiedot saat uudelta palveluntarjoajalta.