Office365 DNS-määritykset Oma Zoner -palveluun
Lähettänyt Jarkko Karvinen on 10 June 2015 03:13 PM

Tämä on ohje Oma Zoner palvelun Office365 asetusten määrittämiseen:

Webhotellien office 365 määrityksille on oma ohjeensa täällä.

Office365 käyttöönotto on kaksivaiheinen prosessi, ensiksi varmistetaan Microsoftille että teillä on verkkotunnuksen hallinta ja toisessa vaiheessa tehdään varsinaiset nimipalvelinmääritykset.

Verkkotunnuksen validointi:

Tämä tapahtuu lisäämällä nimipalvelimille TXT-tietue.

Name Type Value

@ TXT MS=xxxxxx¨  (Huom! domainin tilalla voi käyttää myös @ -merkkiä eli esimerkin tapauksessa joko @ tai zonertesti.fi)

Muista painaa "Suorita muutokset", jotta muutokset tulevat voimaan!!!

Muutokset tulevat voimaan muutaman tunnin kuluessa, kun ne on suoritettu

Nimipalvelinmääritykset:

Seuraavat nimipalvelinmääritykset tarvitaan OFFICE365 käyttöä varten. Esimerkissä on käytetty zonertesti.fi verkkotunnusta, tarkastakaa microsoftin antamista tiedoista oikeat määritykset

Name Type Value

autodiscover CNAME autodiscover.outlook.com

msoid CNAME clientconfig.microsoftonline-p.net.

@ TXT "v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all"  (HUOM! lainausmerkit on pakolliset)

Jos sivut on Zonerilla ja on tarkoitus lähettää sivuston kautta sähköpostia, niin sitten tuo spf pitää olla muotoa:

@ TXT "v=spf1 include:spf.zoner.fi include:spf.protection.outlook.com -all"

Kun ylläolevat määritykset on tehty, voidaan sähköpostit ohjata Microsoftille. Tämä tapahtuu seuraavasti.

Poistakaa vanhat määritykset (MX tietueet

Lisätkää allaoleva tietue.

Kun nämä muutokset on tehty alkaa sähköpostit ohjautumaan Microsoftille muutaman tunnin kuluessa. (kun "Suorita muutokset" on painettu)

Name Type Priority Value

zonertesttesti.fi MX 0 testi-fi.mail.protection.outlook.com.

Lync:

Jos pakettiinne kuuluu myös Lync palvelu, niin tälle tarvitaan ylinmääräisiä tietueita. Nämä eivät ole pakollisia kaikille.

Name Type Value

_sip._tls SRV 100 1 443 sipdir.online.lync.com

_sipfederationtls._tcp SRV 100 1 5061 sipfed.online.lync.com

Päänäkymässä pitäisi näkyä nyt nuo DNS-määritykset seuraavasti (Huom!, jos www-liikenteelle on tehty omia ohjauksia, niin ne näkyvät erilailla kuin kuvassa!)

Muista painaa "Suorita muutokset", jotta muutokset tulevat voimaan!!!

Muutokset tulevat voimaan muutaman tunnin kuluessa, kun ne on suoritettu

JOS domainin nimipalveluita ei ole vielä ohjattu Zonerille, niin nämä määritykset eivät tule voimaan, joten se pitää tehdä myös sieltä missä domain on ylläpidossa. (Esimerkissä on oletettu, että Domainin nimipalvelut ohjaavat Zonerin palveluun (nimipalvelimet dns1.zoner.fi ja dns2.zoner.fi)