Tietopankki
Verkkotunnuksen siirtäminen Zonerille
Lähettänyt Toni Claren on 22 January 2013 03:49 PM

Suomalainen .fi domain: 

Suomalaisen .fi domainin siirtämiseen välittäjältä toiselle tarvitaan välittäjän vaihtoavain. Tämän avaimen saatte vanhalta palveluntarjoajaltanne pyynnöstä. Mikäli verkkotunnuksella ei ole vielä lainkaan välittäjää, saatte tarvittavan välittäjän vaihtoavaimen Viestintäviraston asiakaspalvelusta. Toimittakaa tämä avain meille, joko tilauksen yhteydessä tai jälkikäteen sähköpostilla.

Välittäjän vaihtoavaimen avulla, saamme liitetty domainin hallintaamme ja hoidamme jatkossa sen hallinnointia, kuten jatkorekisteröinnin sekä nimipalvelinten muutokset. Oletuksena säilytämme domainin nimipalvelimet aluksi ennallaan, jolloin liikenne ohjautuu yhä vanhaan palveluun.

Voitte siis rauhassa siirtää sivustonne / luoda tarvittavat asetukset kuntoon. Kun kaikki on valmista siirron osalta, vaihdamme verkkotunnuksen nimipalvelimet osoittamaan palveluumme erillisestä pyynnöstänne / hyväksynnästänne.

Nimipalvelinten vaihtamisen jälkeen, kestää noin 24h, jonka aikana operaattoreiden nimipalvelintiedot päivittyvät ympäri maailmaa. Tämän 24h kuluessa, voi liikennöinti ohjautua hieman sattumanvaraisesti, joko vanhaan tai uuteen palveluun.

 

Muut verkkotunnukset, kuten .com, .net, .info ja .org: 

Ilmoittakaa nykyiselle palveluntarjoajalle palveluntarjoajan vaihtumisesta ja pyytäkää poistamaan domainin turvalukitus (Registrar Lock) ja pyytäkää domainin siirtoavain (tunnetaan muun muassa nimillä: Transaction ID, Domain password, Auth-id, EPP key). Toimittakaa avain meille tilauksen yhteydessä tai jälkikäteen sähköpostilla.

Tämän jälkeen haemme domainin siirtoa ja siirrosta lähtee sähköinen vahvistuspyyntö sekä domainin omistajan sähköpostiosoitteeseen että domainille merkityn teknisen kontaktin (yleensä vanha palveluntarjoaja) sähköpostiosoitteeseen. Huom! Tähän sähköpostiin tulee jomman kumman tahon vastata myöntävästi, että siirtoprosessi alkaa. Siirto kestää tavallisesti 1-7 päivää.

 

Kuinka itse kotisivujen siirto etenee?

  1. Tilaa sivuiltamme sinulle sopiva webhotelli. Mainitse tilauksen yhteydessä webhotellin ja verkkotunnuksen siirrosta. Webhotellin tunnukset saatuasi voit siirtää omaan tahtiin web-sivusi uuteen hotelliin. Anna myös tilauksen yhteydessä mahdolliset verkkotunnuksen avaimet.
     
  2. Aloitamme verkkotunnuksen siirtoprosessin heti kun olemme saaneet tarvittavat kriteerit täytettyä (katso ylempää). Ennen verkkotunnuksen siirtoa, voit katsella ja käyttää sivustoasi väliaikaisen osoitteen avulla, joka löytyy webhotellin tunnusviestistäsi.

    Huom! Voit nopeuttaa verkkotunnuksen näkymistä palvelussamme, pyytämällä entistä palveluntarjoajaasi vaihtamaan verkkotunnukselle meidän nimipalvelimet. Näin domain osoittaa jo valmiiksi Zonerin webhotelliin ja siirto voidaan suorittaa taustalla.

  3. Kun domain on siirtynyt meidän hallintaan, ja olette tehneet tarvittavat toimenpiteet, (vanhojen sivujen siirto, sähköpostitilien luonti yms) voimme vaihtaa verkkotunnuksenne osoittamaan uudelle palvelimelle pyynnöstänne.

 

Vanhan palvelun irtisanominen

Huomioittehan, että emme pysty irtisanomaan vanhoja palveluitanne automaattisesti, vaan teidän tulee tehdä niiden osalta tarvittava irtisanominen itse vanhalle palveluntarjoajalle. Suosittelemme varmistamaan ennen vanhan palvelun päättymistä, että verkkotunnus on siirtynyt kokonaisuudessaan ja olette kopioineet ja siirtäneet kaikki tarvittavat sivustot ja sähköpostit.

 

(17 ääntä)
Artikkeli oli hyödyllinen
Artikkeli ei ollut hyödyllinen

Help Desk Software by Kayako fusion
..