Kotisivujen siirto vanhalta palveluntarjoajalta Zonerille
Lähettänyt Juuso Kataja on 25 September 2015 09:48 AM

Kotisivujen siirto tapahtuu siirtämällä kotisivutiedostot webhotellistamme löytyvään public_html kansioon. Siirto suoritetaan asiakkaan toimesta, useimmiten FTP-ohjelmalla, jonka käytöstä löytyy lisäohjeita blogistamme:
https://www.zoner.fi/ftp-ohjelman-kaytto-webhotellissa/

Mikäli samassa webhotellissa toimii useita verkkotunnuksia, varmista, että siirrät tiedostot oikean domainin public_html kansion juureen. Ennen siirtoa kannattaa poistaa public_html kansion sisältä löytyvät oletustiedostot, ainakin index.html tiedoston osalta. HUOM. ÄLÄ poista itse public_html kansiota.

Mikäli sivusto käyttää myös tietokantaa, tulee webhotellin hallintapaneelista luoda myös uusi tietokanta, joka onnistuu seuraavan ohjeen avulla:
http://www.zoner.fi/demot/da/diradm_eh_mysql.html

Vanha tietokanta siirretään uuteen esimerkiksi PHPmyadmin ohjelman avulla, käyttäen export/import toimintoja.

Julkaisujärjestelmän siirto

Mikäli olemassa oleva sivusto on toteutettu julkaisujärjestelmällä, voi siirto-operaation automatisoida webhotellistamme löytyvän Installatron asennusohjelman avulla.

Tuettuja julkaisujärjestelmiä on lukuisia, kuten mm. WordPress, Joomla, Drupal, Magento, Prestashop, Opencart ja monia muita. Katso ohje blogistamme:
https://www.zoner.fi/kotisivujen-siirto-toiselta-palveluntarjoajalta-zonerille-installatron-asennusohjelmalla/