PHP:n skandimerkkien ongelma
Lähettänyt Jarkko Karvinen on 30 October 2015 12:56 PM

PHP:n encode on uudessa PHP:n versiossa oletuksena UTF-8:n, joka takia ääkköset eivät välttämättä näy oikein.

Jos näin on, niin tällöin pitää tarkastaa, että mitä encodea on käytetty sivustolla.

Suosituksena on käyttää joka paikassa UTF-8:a, joka on yleisesti käytetty ja toimii ympäri maailmaa.

Jos halutaan käyttää esim. ISO-8859-1 tms, niin tällöin  pitää itse sivuston header tietoihin pakottaa että käytätte ISO-8859-1:stä, siis PHP:n:

TAPA1:

<?php
header('Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1');
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="fi" xml:lang="fi">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=iso-8859-1" />
<HTML>
<HEAD></HEAD>
<BODY></BODY>
</HTML>

TAPA2:

.htaccess tiedostoon lisätä seuraavat rivit:

php_value default_charset None
AddDefaultCharset ISO-8859-1