.htaccess ohjeita
Lähettänyt Jarkko Karvinen on 10 November 2015 10:47 AM

Tänne on kerätty usein kysyttyjä ohjeita eri määritysten tekemiseksi.

Alidomainien ohjauksien estäminen:

Domainille on tehty ohjaus muualle (redirectillä) ja halutaan, ettei alidomainit ohjaudu.

Alla olevilla määrityksillä estetään, ettei muut kuin itse domain ohjaudu säännönmukaisesti muualle (eli ohjaus ei koske alidomaineita)

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^webhotellidomain\.fi$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.webhotellidomain\.fi$
RewriteRule ^/?$ "http\:\/\/haluttudomainohjaus\.fi" [R=301,L]

webhotellidomain.fi on webhotellissa oleva domain ja haluttudomainohjaus.fi on se minne webhotellidomain ohjataan)

PHP-koodin ajaminen .HTML-tiedostossa

.html tiedostossa ei voi suorittaa <?php koodia ?>

Tällöin pitää lisätä .htaccess tiedostoon seuraava rivi, jotta koodi suoritetaan PHP-tulkin läpi.

AddType application/x-httpd-php .html .htm

Awstats kansion salaaminen

Määritä ensin DirectAdmin hallintapaneelista "Site Summary / Statistics / Logs" alta awstats käyttöön (julkiseksi) haluamallesi domainille Domain AWstats kohdan alta "täppä" ruutuun ja "set"

Luo haluamasi htpasswd tunnus/salasana htpasswd generaattorilla (esim. http://www.htaccesstools.com/htpasswd-generator/ )

Siirry webhotellissa domains/omadomain.fi/.htpasswd/awstats hakemistoon ja luo sinne .htpasswd tiedosto. Jos awstats kansioata ei ole, niin luokaa sellainen. (Esimerkissä käytetty omadomain.fi verkkotunnusta).

Lisätkää .htpasswd tiedostoon generaattorilla luomanne tunnus/salasana pari.

Siirry domains/omadomain.fi/public_html hakemistoon ja luo sinne .htaccess tiedosto, jos se puuttuu.

Lisää tiedostoon seuraavat rivit:

<FilesMatch "awstats">
AuthUserFile /home/käyttäjänimi/domains/domain.fi/.htpasswd/awstats/.htpasswd
AuthType Basic
AuthName "AWstats"
Require valid-user
</FilesMatch>

Tämän jälkeen voitte koittaa siirtyä omadomain.fi/awstats osoitteeseen, jolloin sivu kysyy tunnuksia ennen kuin pääsee eteenpäin.

public_html hakemiston suojaus salasanalla (.htaccess)

Luo haluamasi htpasswd tunnus/salasana pari htpasswd generaattorilla (esim. http://www.htaccesstools.com/htpasswd-generator/ )

Siirry webhotellissa domains/omadomain.fi/.htpasswd/public_html hakemistoon ja luo sinne .htpasswd tiedosto. Jos public_html kansioata ei ole, niin luokaa sellainen. (Esimerkissä käytetty omadomain.fi verkkotunnusta).

Lisätkää .htpasswd tiedostoon generaattorilla luomanne tunnus/salasana pari.

Siirry domains/omadomain.fi/public_html hakemistoon ja luo sinne .htaccess tiedosto, jos se puuttuu.

Lisää tiedostoon seuraavat rivit:

AuthUserFile /home/käyttäjänimi/domains/domain.fi/.htpasswd/public_html/.htpasswd
AuthType Basic
AuthName "My Secret Folder"
Require valid-user

Tämän jälkeen voitte koittaa siirtyä omadomain.fi osoitteeseen, jolloin sivu kysyy tunnuksia ennen kuin pääsee eteenpäin.