SPF-tietueen lisääminen webhotellissa
Lähettänyt Jomi Olkkonen on 04 May 2016 01:09 PM

SPF-tietueen tarkoitus on informoida vastaanottavalle sähköpostipalvelimelle, miltä palvelimilta on sallittu lähetykset verkkotunnuksen nimissä. SPF tietueita ei kuitenkaan välttämättä tarkisteta vastaanottajan päässä, joten sen lisääminen yksin ei vielä täysin takaa viestien perille menoa.

SFP-tietueesta on kerrottu lisää täällä.

1. Kirjaudu sisään hallintapaneen ja valitse DNS Management.

2. Täytä SPF-tietue mallin mukaan ja paina add.

@ TXT "v=spf1 mx -all"

Jos teet tämän määrityksen voit lähettää viestejä vain verkkotunnukselle määritettyjen mx-tietueiden palvelinta käyttäen. Oletuksena mx-tietueet ovat webhotellissa muotoa mailscanner01.zoner.fi ja mailscanner02.zoner.fi = sähköpostit toimivat webhotellissa.

Mikäli käytät ulkoista sähköpostipalvelua, kuten esimerkiksi Office365, tulee tietueeseen lisätä vielä myös Zonerin webhotellin sähköpostipalvelimet. Tällöin tietue olisi muotoa:
@ TXT "v=spf1 mx a:mailscanner01.zoner.fi a:mailscanner02.zoner.fi -all"

3.  Lopuksi voitte tarkistaa onko lisäys onnistunut.

Muutokset tulevat voimaan 4h kuluessa.