Sähköpostin asennus Gmail
Lähettänyt Jomi Olkkonen on 14 June 2016 11:28 AM

Tämä ohje on Webhotellin sähköpostitilin liittäminen Gmailiin.

Ennen tilin liittämistä, täytyy sähköpostilaatikko luoda webhotelliin.

Ohjeet laatikon luomiseen löytyy täältä.

Sähköpositilin liittäminen ei vaadi Googlen maksullisia palveluita, vaan se voidaan liittää Googlen ilmaiseen Gmail-tiliin käyttämällä POP-protokollaa.

1. Kirjaudu sisään Gmailiin, klikatkaa oikealta ylhäältä ratas-ikonia ja asetukset.

2. Menkää "tilit ja tuonti" välilehdelle ja valitse "Lisää omistamasi POP3-sähköpostitili".

3. Kirjoita lisättävä sähköpostiosoite.

--> Seuraava vaihe

4. Täytä tiedot.

Käyttäjätunnus: sähköpostiosoite

Salasana: lisättävän sähköpostitilin salasana

POP-palvelin: mail.zoner.fi

Portti: 995

Käyttä aina suojattua yheyttä (SSL) viestien hakemiseen.

Loput vaihtoehdot ovat vaapaehtoisia.

Jos "Jätä kopio haetuista viesteistä palvelimelle" ei valita Zonerin palvelimelle ei jää kopioita saapuneista viesteistä.

Gmailin kautta lähetetyistä viesteistä jää kumminkin kopiot Zonerin palvelimelle.

--> Lisää tili

5. Valitkaa "Kyllä", jos haluatte lähettää viestejä Gmailin kautta.

Jos valitsette "Ei", on asetukset määritetty ja viestit haetaan Gmailiin, mutta ette voi lähettää viestejä Gmailin kautta.

--> Seuraava vaihe

6. Määrittäkää nimenne.

Tämä näkyy viestin vastaanottajalle

--> Seuraava vaihe

7. Täytä tiedot.

SMTP-palvelin: mail.zoner.fi

Käyttäjätunnus: sähköpostiosoite

Salasana: lisättävän sähköpostiosoitteen salasana

Portti: 465

SSL-suojattu yhteys

--> Lisää tili

8. Seuraavaksi teille lähetetään sähköpostiviesti lisättyyn osoitteeseen.

Viestissä pyydetään vahvistamaan tilin lisääminen Gmailiin.

9. Voitte hyväksyä lisäämisen käyttämällä viestissä olevaa linkkiä.

Lisääminen voidaan vahvistaa myös kopioimalla vahvistuskoodi edelliseen kohtaan.

10. Kun tilin lisäys on vahvistettu, näkyy lisätty tili Gmailin asetuksissa seuraavasti.

Tili voidaan poistaa Gmalista klikkaamalla perässä olevia poista linkkejä.

11. Gmailissa viestiä kirjoitettaessa, voitte nyt valita lähetättekö viestin Gmail-osoitteesta vai lisäämästänne osoitteesta.