Awstats kansion salaaminen
Lähettänyt Jomi Olkkonen on 12 August 2016 04:35 PM

Tässä ohjeessa on selitetty kuinka awstats kansio salataan .htaccess -tiedostolla.

1. Ensimmäisenä aktivoidaan awstats käyttöön, jossei se ennestään ole.

Valitaan webhotellin hallintapaneelista "Site Summary / Statics / Logs".

2. Laitetaan täppä sen domainin perään, jolle awstats aktivoidaan ja painetaan "Set".

Tämän jälkeen voidaan testata onnistuiko määritys, kirjoittamalla selaimen osoite kenttään oman verkkotunnukset perään /awstats, esim. www.omadomain.fi/awstats

3. Nyt haluamme estää ulkopuolisilta pääsyn awstats sivulle.

Valitaan hallintapaneelista "File Manager".

4. File managerilla mennään seuraavaan polkuun: domains -> omadomain.fi -> .htpasswd -> public_html

Jos public_html kansiota ei ennestään ole, voidaan se luoda Filesystem Toolseista.

5. Luodaan .htpasswd -tiedosto.

6. Seuraavaksi on luotava tunnus ja salasana pari, jotka tallennetaan .htpasswd tiedostoon.

Parin voi luoda esim. tällä generaattorilla: http://www.htaccesstools.com/htpasswd-generator/

Generaattroin syötetään haluamasi tunnus ja salasana, jonka jälkeen painetaan create -nappia.

7. Kopiodaan generaattorin luoman rivin.

Ja liitetään se .htpasswd tiedostoon ja painetaan "Save As".

8. Seuraavaski siirrytään polkuun domains -> omadomain.fi -> public_html

Etsitään .htaccess -tiedosto ja valitaan edit.

Jos tiedostoa ei ennestään ole, sen voi luoda Filesystem Toolseista.

9. Lisätään .htaccess tiedostoon seuraavat rivit:

<FilesMatch "awstats">
AuthGroupFile /dev/null
AuthType Basic
AuthUserFile /home/testi4/domains/testi4.zoner.fi/.htpasswd/public_html/.htpasswd
AuthName "testi"
require valid-user
</FilesMatch>

AuthUserFile rivillä olevat tummennetut kohdat ovat yksilöllisiä.
Niihin tulee täyttää teidän yksilölliset tiedot.
testi4 = tunnus, jolla kirjaudutte hallintapaneeliin.
testi4.zoner.fi = verkkotunnus, jolle salausta ollaan asettamassa.

Kun kaikki on kunnossa, painetaan "Save As".

Lopuksi voidaan testata onnistuiko salaus, kirjoittamalla selaimen osoite kenttään oman verkkotunnukset perään /awstats, esim. www.omadomain.fi/awstats