Google Gmail -DNS-määritykset Oma Zoner -palveluun
Lähettänyt Olli Riikonen on 31 May 2017 11:56 AM

Gmailin käyttöönotto on kaksivaiheinen prosessi: ensin varmistetaan Googlelle että teillä on verkkotunnuksen hallinta ja toisessa vaiheessa tehdään varsinaiset nimipalvelinmääritykset. Nimipalvelimien ohjauksia pääsette tekemään Oma Zonerista kohdasta ”verkkotunnukset”.

Verkkotunnuksen validointi:

Tämä tapahtuu lisäämällä nimipalvelimille TXT-tietue. Oikean TXT-tietueen saatte Googlelta Gsuiten admin-paneelista.

Nimi Tyyppi Sisältö

@ TXT google-site-verification=XXXXXX

Nimipalvelinmääritykset:

Kun vahvistus on tehty, voidaan sähköpostit ohjata Googlelle. Tätä varten täytyy ensin poistaa nykyiset MX-tietueet.

Seuraavaksi lisätään Googlen tietueet:

Nimi Tyyppi Prioriteetti Sisältö
@ MX 10 ASPMX.L.GOOGLE.COM
@ MX 20 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
@ MX 20 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
@ MX 30 ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM
@ MX 30 ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM

Lopuksi painetaan vihreää ”Suorita muutokset” -nappia. Tämän jälkeen sähköposti alkaa ohjautua Googlelle muutaman tunnin kuluessa.