RSS-syöte
Uutiset
Feb
25
Lähettänyt Jarkko Karvinen on 25 February 2019 10:15 AM

Epäilyttäviä verkkotunnuksien myyntiviestejä liikenteessä

 

Olemme viime aikoina saaneet paljon kyselyitä DNS Finlandilta tulleista viesteistä. Viesteissä tarjotaan verkkotunnusta rekisteröitäväksi ennen kuin joku muu taho sen rekisteröi.

 

Kyseessä on vähintäänkin harhaanjohtava mainos. Viestissä annetaan ymmärtää, että joku taho olisi rekisteröimässä nykyistä verkkotunnustasi vastaavan verkkotunnuksen, mutta muulla päätteellä. Viestissä tarjotaan etuoikeutta tämän muulla päätteellä olevan verkkotunnuksen ostamiseen.

 

Tämä ei ole totta, sillä kuka tahansa voi halutessaan rekisteröidä kansainvälisen verkkotunnuksen, eikä tällaista etuosto-oikeutta ole silloin käytössä.

 

Me Zonerilla suosittelemme, että näihin viesteihin ei reagoida mitenkään!

 

Yrittajat.fi on tehnyt samasta aiheesta tiedotteen asiakkailleen ja he puhuvat suoraan huijaamisesta:

https://www.yrittajat.fi/uutiset/604263-maksoitko-vahingossa-domain-huijarille-ala-reagoi-tahan-sahkopostiin-mitenkaan 

 

Yrittäjät.fi on myös selvittänyt, että DNS Finland -nimistä yritystä ei löydy kaupparekisteristä.

 

Jokaisen kannattaa tietenkin miettiä, miten suojata oman yrityksen nimi ja millä kaikilla päätteillä verkkotunnuksen haluaa rekisteröidä. Monet haluavatkin perinteisen .fi-päätteen lisäksi rekisteröidä esimerkiksi .com-päätteen.

 

Zonerin domainhausta voi helposti selvittää onko haluttu verkkotunnus saatavilla. Domainhaun kautta saa kätevästi tilattua itselleen myös uusia verkkotunnuksia olemassa olevan lisäksi.


Tästä domainhakuun:

https://www.zoner.fi/domainhaku/ 


Help Desk Software by Kayako fusion
..